Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 07:37 - Умната свекърва
Автор: linaviraassaamy Категория: Тя и той   
Прочетен: 821 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.09.2021 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 - Жената с която ходиш е разведена и има и дете! Какво ще кажат хората, взел крава с теле!-тези думи бяха изказани от една възрастна жена чийто син се беше залюбил с една млада, но ангажирана жена с дете.
Младият мъж се огорчи, но нямаше какво да прави реши да послуша майка си и каза на приятелката си:
-Не мога да се оженя за теб ти не си сама имаш дете, а това усложнява нещата.
-Аз  не мога да се откажа от детето си, ако ме искаш наистина, то трябва да приемеш и детето ми иначе трябва да  се разделим.
И се разделиха.
Когато обичаш някого истински или го приемаш такъв какъвто е с всичките му плюсове и минуси или просто се разделяте и всеки продължава пътя си самостоятелно. Явно младият мъж не е обичал достатъчно силно разведената жена и за това е послушал майка си.
На едно друго място в друго време един друг млад човек се беше влюбил в една друга разведена жена с едно дете момченце.Той не знаеше, как да обясни на майка си, че е решил да се ожени именно за тази жена и какво щеше да бъде обяснението  на близки, роднини, приятели и съседи на това семейство беше трудно да се предположи.
 На годежа на младите, който се състоеше в един скъп ресторант свекървата беше седнала близо до едни роднини, които по принцип се славеха , като доста любопитни хора. Тържеството беше в разгара си, музиката беше не много силна и приличаше по-скоро на фон отколкото да предизвиква желание за танци. Обяда беше от обилен по-обилен със своите богати на вид блюда съдържащи разкошни ястия направени с много старание от майсторите готвачи. Всички в този момент сякаш се бяха съсредоточили в това, което консумираха било храна или напитки и разговаряха по между си тихо, но това отстрани приличаше по-скоро на жужене на пчели в пчелен кошер.
По едно време жената, която седеше отляво на свекървата и ѝ беше нейна далечна братовчедка изведнъж я попита:
-Как се е съгласил сина ти да вземе тази разведена жена?
-Тя е по-голяма от него и надявам се да е по-умна и в такъв случай, ще е по-отстъпчива и няма да се карат за глупости и бракът им ще бъде хармоничен.- отговори свекървата.
-Да, но тя има и дете!-се озадачи жената.
-Да така е!-отвърна свекървата- така знаем, че снахата е полодовита и може да ражда деца, а това значи , че ще роди деца и нa сина ми.
Озадачената братовчетка изведнъж млъкна и спря да задава своите въпроси, сякаш любопитството и беше напълно задоволено.

  ***  

Ето,че и на мен ми предстои да стана свекърва и силно се надявам да бъда по-умната, за да мога да бъда за пример не само на младото семейство , но и на всички роднини, които ще разберат, коя жена или момиче е избрал синът ми, за да опровергая твърдението, че най- добрата свекърва е умрялата.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: linaviraassaamy
Категория: Тя и той
Прочетен: 1485281
Постинги: 693
Коментари: 514
Гласове: 608
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол